BJØRN T. HANSEN HAR UDFØRT
FIRMAETS NYTÅRSHILSEN 2006

Bjørn T. Hansen er 64 år og bor i København. Han debuterede i 1968 på Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie.

Siden har Bjørn T. Hansen udstillet i en lang række lande verden over. Han har bl.a. solgt værker til Ny Carlsbergfondet, Statens Kunstfond og Statens Museum for Kunst.

Bjørn T. Hansen boede en årrække i Frankrig, hvor han dagligt kunne iagttage plakatsøjler og -mure. De åbenbarede sig for ham som rene fortællinger af den slags, der ikke bare kalder på såvel kunstnerisk afkodning, men også på videre fortolkning. Han hæftede sig ved, at de mange lag af plakatrester har det med at skifte karakter i takt med, at vind, sol og regn ændrer overfladens udseende.

Oplevelserne inspirerede kunstneren til at male en stor serie billeder, der tog afsæt i det både flimrende og stoflige udtryk, som han havde set på murene og plakatsøjlerne.

Siden har Bjørn T. Hansen videreudviklet motivet og sin måde at arbejde på. Han er bl.a. gået på strandhugst i den amerikanske populærkultur og har snuppet berømte tegneseriefigurer som Dick Tracy og Skipper Skræk og samlet dem med forsider fra gamle tegneseriehæfter. Alt sammen sat sammen i et stort dynamisk, collageagtigt univers, som er fyldt med uventede sammentræf, underfundige pointer og skjulte fortællinger.

Nytårstryk – en kulturel hilsen...

Siden 1984 har vi udgivet et nytårstryk. Et kulturelt indslag og en markant nytårshilsen – naturligvis baseret på farver og former, og udført af forskellige kunstnere. Se og læs her om de forskellige nytårstryk.