KORT OM KUNSTNERNE BAG FIRMAETS NYTÅRSHILSEN 2016

Den 41-årige billedkunstner Eske Kath bor i Søborg og har tidligere arbejdet i Brooklyn, New York. Han er repræsenteret på en række gallerier i både USA og Europa. Herhjemme har han bl.a. udsmykket kronprinseparrets bolig i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, Herstedvester fængsel og adskillige retssale.

Eske Kaths værker er ofte gådefulde og eksperimenterende, både i teknik og valg af motiv. Eksempelvis tilfører han ikke sjældent det klassiske landskab efter verdens undergang håbet om en ny begyndelse.

Det gælder også for årets nytårstryk, ”The descent”, som er udført med akryl på lærred og måler 91 x 76 cm. Flyvende tage antyder også typehuses særlige betydning i Eske Kaths motivverden som symbol på mennesket og vores søgen efter et fristed i en på mange måder skræmmende verden.

Privat danner Eske Kath par med sangstjernen Oh Land, som kunstnernavn for Nanna Øland Fabricius. Hun er i øvrigt aktuel ved næste års RandersUge i forbindelse med forestillingen Watermusic, der udspiller sig på og omkring havnen.

Find flere oplysninger om kunstneren bag årets nytårstryk på www.eskekath.dk

Nytårstryk – en kulturel hilsen...

Siden 1984 har vi udgivet et nytårstryk. Et kulturelt indslag og en markant nytårshilsen – naturligvis baseret på farver og former, og udført af forskellige kunstnere. Se og læs her om de forskellige nytårstryk.