OLE BJØRN HAR UDFØRT
FIRMAETS NYTÅRSHILSEN 2010

Den 76-årige maler Ole Bjørn er født i København, hvor han gik på Kunstakademiet fra 1959 hos bl.a. professor Egill Jacobsen. To år senere modtog han det store franske statslegat og flyttede til Paris i årene 1961-65 og igen i 1966-67.

Ole Bjørn har da også adskillige gange udstillet hos Realitée Nouvelles på Musée d'art Moderne i Paris, senest i 2003. Dertil kommer en lang række udstillinger i ind- og udland.

Kunstkritikeren Per Sørensen giver Ole Bjørn følgende skudsmål: "Hans billedverden har været viden omkring. Den har været tæt ind på livet af sub-Sahara-afrikansk og islamisk ikonografi og ornamentik, af efterkrigstidens "konkrete" non-figurative kunstnere i Frankrig.

Ud fra "røde og blå perioder", præget af stoflighed, af penselstrøgenes udtryksfuldhed, har den bevæget sig frem til en dybt personlig renhed og klarhed. En geometri, der ikke blot er et koncentrat af havets, himlens, markernes, lysets flader og linjer, men også en sublimering af hverdags-samfundets trange og tragiske farveløshed.

Der er i dette livsværk, dette "skønvirke", en stræben efter at være en organisk del af en arkitektur, hvor vi endelig kan ånde frit. Dets holdning er fundamentalt social. På sit højeste - på tværs af alle moder og formsprog – udstråler det en form for medmenneskelig lægedom".

Ole Bjørn bor i Lumsås og er en del af et kunstnerkollektiv ved Nykøbing Sjælland.

Formatet er 50 x 70 cm, hvilket gør det muligt at montere reproduktionen i en standard skifteramme.

Nytårstryk – en kulturel hilsen...

Siden 1984 har vi udgivet et nytårstryk. Et kulturelt indslag og en markant nytårshilsen – naturligvis baseret på farver og former, og udført af forskellige kunstnere. Se og læs her om de forskellige nytårstryk.