KORT OM KUNSTNEREN BAG
FIRMAETS NYTÅRSHILSEN 2012

67-årige Steen Lundstrøm kan se tilbage på en karriere, der spænder over et halvt århundrede eftersom han allerede som 17-årig debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling. 11 år senere sprang han ud fra Kunstakademiet efter studier hos bl.a. Richard Mortensen og Helge Bertram.

Kunstneren har ikke talentet helt fra fremmede, eftersom hans farfar var fætter til den banebrydende kubistiske maler Vilhelm Lundstrøm, der døde i 1950. Maleriet blev da også Steen Lundstrøms foretrukne form, men i årenes løb har han desuden beskæftiget sig med grafik, collage, serigrafi og på det seneste tillige med skulptur.

Steen Lundstrøm valgte tidligt et non-figurativt udtryk – med årene domineret af brede penselstrøg, hvilket også karakteriserer det værk, der ligger til grund for årets nytårstryk. Det er et akrylmaleri på lærred fra 1987 med titlen "Komposition". Og netop i den periode introducerer kunstneren de brede, tjæreagtige strøg, der tjener til at indramme og begrænse den åbne billedflade.

Steen Lundstrøm har i årenes løb ladet sig inspirere af indtryk fra rejser i Centralasien, Nordafrika og Nordatlanten. Han udstiller flittigt og er bl.a. repræsenteret i Kobberstiksamlingen samt på Statens Museum for Kunst, Vejle Kunstmuseum og Skovgaardsmuseet i Viborg.

Nytårstryk – en kulturel hilsen...

Siden 1984 har vi udgivet et nytårstryk. Et kulturelt indslag og en markant nytårshilsen – naturligvis baseret på farver og former, og udført af forskellige kunstnere. Se og læs her om de forskellige nytårstryk.